Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Tănase: Termenul pentru formarea noului guvern expiră pe 9 martie

13 feb. 2015,, 16:45   Politică
5124 1

Tănase: Termenul pentru formarea noului guvern expiră pe 9 martie
Foto: timpul.md

Președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, susține că, potrivit normelor constituționale, termenul prevăzut pentru formarea Guvernului expiră pe 9 martie curent. Tănase a explicat pe blogul său cît timp poate dura formarea guvernului, în condițiile actuale, informează NOI.md.

Potrivit lui Tănase, Curtea Constituţională a statuat anterior că termenul de trei luni, prevăzut de Constituție pentru dizolvarea Parlamentului, este comun pentru două cazuri în care intervine o situaţie de criză sau conflict, mai exact – imposibilitatea formării Guvernului sau blocarea procedurii de adoptare a legilor.

Astfel, termenul de trei luni de zile prevăzut de Constituţie pentru formarea Guvernului a început să curgă de la 9 decembrie 2014 – data validării alegerilor parlamentare. Acest termen curge indiferent de declanşarea procedurilor de formare a noului guvern, astfel încît expiră la 9 martie 2015.

Tentativele de învestitură urmează să aibă loc în acest interval de timp şi să fie epuizate în cel mult 45 de zile de la prima solicitare (dintre care au rămas de fapt 25), se arată în articolul publicat de Alexandru Tănase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?