X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Cetăţenii străini care intră în Rusia preponderent sînt din CSI

13 feb. 2015,, 17:30   Societate
4356 2
Прибывающие в Россию иностранцы - на две трети граждане СНГ
Foto: slavyane.md
Din numărul total de cetăţeni străini care intră în Rusia 2/3 sînt din CSI, care beneficiază de dreptul de a intra fără viză. Aceste cifre au fost date publicității vineri, în cadrul conferinţei video cu participarea reprezentanţilor Serviciului Federal de Migraţiune (SFM) al Rusiei, organizat cu sprijinul Băncii Mondiale.

Potrivit agenţiei "Infotag", reprezentantul SFM, Boris Vorobiov, a relatat că majoritatea cetăţenilor din statele postsovietice fac parte din categoria "muncitori migranţi".

"Pentru reglementarea fluxului migraţional, care creşte de la an la an, se adoptă legi. Asemenea acte normative, ce vizează înregistrarea muncitorilor migranţi, în anul trecut au fost adoptate în număr de 29", a menţionat el.

Colaboratorul SFM a enumerat cerinţele intrare în vigoare pentru străinii care sosesc în Federația Rusă din 1 ianuarie 2015.

„Susţinerea obligatorie a testului la limba rusă, istoria şi legislaţia Federației Ruse. Dreptul de a organiza asemenea examene au cinci centre acreditate. Costul unui test este de 4,9 mii de ruble ($75) şi durează cel mult 1,5 ore. Angajarea în cîmpul muncii fără certificatul de susţinere a examenului este imposibilă", a explicat el.

Vorobiov a relatat că este necesară și prezentarea adeverinţei privind faptul că solicitantul nu este purtător de boli periculoase, precum şi poliţa de asigurare medicală, eliberată pe teritoriul Federației Ruse.

Potrivit datelor Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova, în 2014, din Moldova în Rusia au plecat 331 de mii de persoane. În "grupul de risc" (persoane care cel puţin o dată au încălcat legile Federației Ruse) sînt incluse 265 de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova. Pentru muncă permanentă sau sezonieră, în Rusia, anual pleacă pînă la 500 de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?