Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Fost premier: Leancă a dat dovadă de naivitate sperînd la sprijinul Parlamentului

13 feb. 2015,, 16:15   Politică
7107 1
Экс-премьер: Лянкэ проявил наивность, рассчитывая на поддержку парламента
Foto: tribuna.md
Candidatul la postul de premier, Iurie Leancă, a dat dovadă de naivitate şi şi-a asumat un risc nejustificat, prezentînd deputaţilor componenţa Guvernului şi programul de activitate fără sprijinul majorităţii parlamentare, consideră fostul premier Vasile Tarlev.

Intervievat de "Infotag", el a spus că Leancă benevol "a acceptat umilire, deoarece ştia că votul va eşua".

"Nici un politician raţional nu supune un subiect important votului, fără a se asigura cu votul majorităţii. Iar ieri a fost discutat un subiect de importanţă naţională. Nu ştiu la ce a sperat Leancă. Posibil, el spera că la unii deputaţi se va trezi conştiinţa şi îl vor sprijini. Dar în zadar", a spus Tarlev.

Potrivit lui, eşuarea învestirii guvernului generează multe întrebări şi în societate, şi, mai devreme sau mai tîrziu, politicienii vor fi nevoiţi să răspundă pentru ce s-a întîmplat.

"În ţară este haos total şi fărădelege. Agricultura, industria, sectorul social şi cel bancar trec printr-o etapă dificilă, iar parlamentarii își continuă jocurile. Desigur, jocuri politice sînt în toate ţările, dar numai în Moldova acestea dăunează populaţiei. Politicienii noştri nu doresc să schimbe situaţia spre bine", consideră Tarlev.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?