Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Noutățile pregătite de agențiile turistice

13 feb. 2015,, 15:15   Societate
4489 1
Туристические агентства открывают новинки сезона
Foto: auto-travel.md
Noutatea pregătită pentru turiştii moldoveni în sezonul estival din acest an va fi odihna în Muntenegru și pe Mallorca, a relatat președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, Alexandru Juraveli, fiind intervievat de NOI.md.

Potrivit lui, Muntenegru a devenit mai accesibil pentru moldoveni din anul trecut, cînd a fost anulată viza în această țară, care a costat 60 de euro. De aceea, în acest sezon turistic zborurile în Muntenegru vor fi efectuate o dată pe săptămînă, cu o cursă charter. Mai mult decît atît, în acest an, în urma scăderii cererii pe piața rusă și cea ucraineană, Muntenegru pentru prima oară a lansat oferta de rezervare timpurie pentru turiștii moldoveni, cu o reducere de pînă la 20 la sută.

„Important este că operatorii de pe piață au convenit asupra politicii de prețuri unice vizavi de Muntenegru, grație cărui fapt toți vor avea aceleași prețuri la întregul pachet de servicii. În plus, această rută va deservi și tururile în Croația și Dubrovnik, deoarece distanța de la orașul Tivat, în care sînt efectuate zborurile, pînă la Croația este de doar 60 de km”, a menționat Alexandru Juraveli.

De asemenea, pentru prima oară agențiile noastre au oferit tururi în Mallorca, în care, de asemenea, săptămînal vor fi operate zboruri charter. În prezent firmele care s-au specializat pe odihna în Ucraina, organizînd călătoriile în Crimeea, Zatoka și Koblevo etc., s-au reorientat spre alte direcții. Iar datorită anulării regimului de vize cu UE, au apărut posibilități noi pentru dezvoltarea turismului emițător. Odată cu anularea vizelor, cererea de odihnă în Grecia a crescut de circa două ori, în Bulgaria și Italia a sporit considerabil, în Turcia – puțin. Dacă în 2014 spre Creta era efectuat doar un charter săptămînal, atunci în 2015 vor fi efectuate trei zboruri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?