Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Leancă se pronunță pentru investigarea situației din sfera bancară

12 feb. 2015,, 16:00   Politică
5495 2
Лянкэ высказался за проведение расследования в банковской сфере
Foto: finansplay.com
Candidatul la funcția de prim-ministru, Iurie Leancă, s-a pronunțat pentru desfășurarea unei anchete privind situația din sfera bancară.

Răspunzînd la întrebările deputaților, Leancă a spus că „situația din sfera bancară este foarte îngrijorătoare”, notează „Infotag”.

„Sîntem bucuroși că auditorii internaționali și-au început activitatea în băncile cu probleme. Acest subiect trebuie discutat aparte, nu în cadrul acestei ședințe. Discuțiile trebuie demarate deja mîine, imediat după învestirea Guvernului”, a menționat Leancă.

Totodată, politicianul a evitat să răspundă la întrebarea concretă pusă de deputatul din opoziție Ion Ceban, care s-a interesat dacă Leancă a semnat documentele care i-au permis Băncii Naționale a Moldovei să le ofere celor trei „bănci cu probleme” mijloace pentru menținerea lichidității acestora.

Leancă a menționat că cel mai important este că în această situație dificilă instituțiile de stat au reușit să mențină stabilitatea și funcționalitatea sistemului bancar.

Candidatul la funcția de premier a spus că nu este împotriva creării și unei comisii speciale parlamentare pentru investigarea situației.

Totodată, Leancă s-a pronunțat pentru reformarea procuraturii, adoptarea unui nou Cod al muncii, atragerea investițiilor, crearea condițiilor pentru investirea mijloacelor parvenite din remitențele muncitorilor migranți, precum și pentru alocarea unor subvenții mai mari în agricultură.

„Integrarea europeană ne oferă o șansă reală unică pentru rezolvarea acestor sarcini. Deja în anul 2015 am putea obține primele mijloace pentru subvenționarea agriculturii. Pentru aceasta este nevoie de muncit și de schimbat mentalitatea, inclusiv în teritoriu”, a spus Leancă.

Politicianul a explicat că programul de guvernare nu conține date privind creșterea economică din cauza „crizei din Ucraina”, care nu permite efectuarea unor pronosticuri pe termen mediu și scurt.

„Dezvoltarea industriei în Moldova și creșterea social-economică la modul direct depind de situația economică a Ucrainei. Evenimentele din țara vecină influențează asupra posibilităților de export ale Moldovei”, a menționat Leancă.

Potrivit premierului în exercițiu, prevederile ce se conțin în programul de guvernare sînt îndreptate spre consolidarea potențialului economic, iar măsurile concrete vor fi elaborate ulterior.

„Guvernul va da dovadă de responsabilitate în acest sens. Voi avea grijă personal de acest lucru”, a dat asigurări Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?