X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Stephane Bride, luat la întrebări pe marginea situației de la BEM

12 feb. 2015,, 13:24   Politică
4830 4

Foto : newsmaker.md

Candidatul propus de PD pentru funcția de ministru al Economiei, Stephane Bride, a fost rugat de socialistul Ion Ceban să dea explicații pe marginea situației de la BEM, întrucît anterior ar fi participat la auditul băncii, notează NOI.md.

Deputatul a întrebat în ce măsură o persoană care nu a putut anticipa apariția anumitor probleme la cele trei bănci poate deține o funcție atît de importantă în noul guvern.

„Aveți în componența executivului un ministru care conduce o instituție care a făcut auditul la Banca de Economii, Banca Sociala si Unibank. Ar putea candida la aceasta funcție o persoana care nu a putut anticipa apariția acestor probleme la bancă? Poate avea dreptul moral și juridic să ocupe acesta funcție? V-ați preocupat totuși de situația de la bancă?”, a întrebat Ceban.

La rîndul său, Stephane Bride a menționat că în urma controlului efectuat atunci la cele trei bănci a semnalat problemele existente la cele trei bănci.

„Sigur că am fost preocupat de situația creată, nu doar în aceste trei bănci, dar și în alte șase. Sînt auditor de 23 de ani și nu doar în Moldova. Ați spus ca în 2013, pentru aceste trei bănci a fost un aviz favorabil, ceea ce nu este adevărat. Am spus și atunci că există probleme majore legate de credite şi transparenţă în relaţiile dintre acţionari”, a spus candidatul la funcția de ministru al Economiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?