Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4013

Un proiect de susținere a învățămîntului profesional tehnic va fi implementat anul acesta

11 feb. 2015,, 18:00   Societate
3988 0

В этом году будет внедрен проект поддержки профессионально-технического образования
Foto: climate.md

Un proiect de sprijin pentru pilotarea formării profesionale duale, în special pentru meseriile din domeniul agriculturii și industriei alimentare, va fi lansat în toamna anului curent în cîteva școli profesionale tehnice din republică.

În cadrul formării profesionale duale, întreprinderile preiau rolul instruirii practice a elevilor, iar în anumite cazuri și a celei teoretice. Acest sistem de formare profesională este pilotat, în prezent, în cadrul a trei meserii de la Școala profesională nr.5 din Bălți, în parteneriat cu compania germană Draexlmaier.

Proiectul va facilita implicarea mediului privat în procesele de instruire duală, astfel ca pe viitor mai multe companii din țară să ofere platforme de pregătire practică pentru elevii din mai multe școli profesionale tehnice. În acest context, vor fi oferite posibilități de formare pentru maiștrii din întreprinderi, care vor preda în grupele de elevi.

Totodată, proiectul va pune bazele reformei de conținuturi pe care le studiază elevii din instituțiile cu profil agricol din țară, astfel ca oferta educațională a acestor instituții să corespundă cerințelor pieței muncii.

Proiectul, în valoare de 2 milioane de euro, este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare și sprijinit de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei și va fi implementat de Ministerul Educației în comun cu Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?