Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Comisia protecţie socială a aprobat proiectul de lege al PCRM privind veteranii de război

11 feb. 2015,, 15:45   Politică
5296 2
Парламентская комиссия одобрила законопроект партии коммунистов о ветеранах войны
Foto: opiniastudenteasca.ro
Comisia parlamentară pentru protecţie socială, sănătate şi familie a aprobat proiectul de lege care prevede declararea anului 2015 Anul veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei 1941-1945. Potrivit agenţiei "Infotag", asemenea decizie a fost luată la şedinţa de miercuri a Comisiei.

"În anul curent se împlinesc 70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. Proiectul de lege propus are menirea de a păstra sentimentul de recunoştinţă profundă şi respect faţă de eroismul şi vitejia veteranilor de război, precum şi să pregătească evenimente jubiliare cu prilejul aniversării a 70-a a Marelui Război pentru Apărarea Patriei", a spus la şedinţă unul dintre autorii proiectului de lege, deputatul Oleg Reidman.

Potrivit lui, proiectul de lege va fi înaintat pentru examinare Parlamentului, iar Guvernul, în decursul unei luni, va elabora şi prezenta pentru aprobare Parlamentului Programul naţional de evenimente dedicate acestui an.

Proiectul a fost sprijinit de şase membri ai Comisiei - trei deputaţi comunişti şi trei socialişti. Membrii Comisiei din partea PLDM au propus ca anul 2015 să fie declarat "Anul veteranilor-protectori ai Patriei în cel de-al Doilea Război Mondial". Această propunere va fi discutată la şedinţa Parlamentului, care va lua decizia finală.

Anterior, comuniştii au înaintat un șir de condiţii pentru a exprima vot de încredere Guvernului. Ei au solicitat să fie adoptată o serie de acte legislative pentru sprijinirea păturilor social vulnerabile ale populaţiei, adoptarea Legii privind statutul de neutralitate permanentă, precum şi privind evenimentele cu prilejul serbării pe 9 mai 2015 a 70 de ani ai Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Deputaţii PLDM şi PL nu sînt de acord cu noţiunea "Marele Război pentru Apărarea Patriei", folosită în istoriografia sovietică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?