Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

BEM şi Banca Socială au regresat considerabil

11 feb. 2015,, 09:50   Economie
6519 0
Foto: eco.md
Moldinconbank, Moldova Agroindbank şi Victoriabank au rămas cele mai eficiente bănci al treilea an consecutiv, arată clasamentul eficienţei bancare realizat de EVM Group. În acelaşi timp, cel mai mult au regresat două dintre băncile care se află sub administrare specială a BNM: Banca de Economii şi Banca Socială.

Moldindconbank şi-a păstrat în 2014 poziţia de lider în clasament, cu cele mai bune rezultate la capitolele venit net, rentabilitate financiară (ROE) şi rentabilitate operaţională (ROS). Moldova Agroindbank, situată pe locul doi, este lider pe segmentul venituri totale acumulate anul trecut. În clasament urmează Victoriabank, Mobiasbanca, Energbank, ProCreditBank.

Cât priveşte băncile care se află sub administrarea specială a Băncii Centrale, Banca Socială a pierdut patru poziţii în top faţă de 2013 şi a ajuns pe locul zece, iar Banca de Economii a coborât la fel patru trepte, până pe locul 13. În schimb Unibank este a şaptea în top, câştigând trei poziţii faţă de 2013.

Ca şi în anul trecut, la coada clasamentului s-a situat Eximbank. De remarcat că cele trei bănci care încheie topul: BCR Chişinău, Banca de Economii şi Eximbank au raportat pierderi de milioane de lei în anul trecut.

Topul eficienței băncilor comerciale din Republica Moldova a fost elaborat în baza rapoartelor financiare prezentate de instituţii, fiind evaluaţi cinci indicatori (venit total, venit net, ROE, ROS şi rotația activelor).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?