X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Expert: De viitorul guvern va depinde dacă ne vom consolida pe piețele noi (VIDEO)

10 feb. 2015,, 18:00   Economie
4259 0
Эксперт: от будущего правительства во многом зависит, укрепимся ли мы на новых рынках (ВИДЕО)
Foto: noi.md
„Foarte multe depind de faptul dacă producătorii de fructe se vor putea consolida pe noile piețe care se deschid în Asia Mijlocie, Orientul Apropiat și Africa de Nord. Totodată, piața rusă rămîne actuală și acolo trebuie de revenit cu orice preț”, a declarat directorul executiv al Asociației „Moldova Fruct”, Iurie Fală, intervievat de NOI.md.

Interlocutorul a comunicat că o delegație moldovenească compusă din reprezentanți ai 12 companii care fac parte din Asociația „Moldova Fruct” a revenit din Berlin, unde s-a desfășurat un eveniment important – Expoziția-tîrg internațională de vînzare a fructelor și legumelor „Fruit Logistica 2015”.

„Pot spune fără a exagera că după degustarea merelor noastre proaspete, a strugurilor de masă și fructelor uscate producția noastră a stîrnit un mare interes din partea reprezentanților din Marea Britanie, Germania, țările din Asia Mijlocie, Orientul Apropiat și Africa de Nord. Am primit oferte concrete de cooperare din partea importatorilor de fructe din aceste state. Un interes major au manifestat reprezentanții cunoscutei în UE rețele de supermarketuri «Lidl». Au rămas plăcut surprinși de calitate și ambalajul modern și reprezentanții Rusiei. Acum așteptăm sosirea mai multor manageri de firme care doresc să evalueze la fața locului condițiile și calitatea de producție a mărfurilor noastre vitaminoase”, a precizat specialistul.

Potrivit lui Iurie Fală, participarea agricultorilor moldoveni la această expoziție a fost importantă și pentru faptul că la acest eveniment în permanență este prezentat utilaj tehnologic pentru infrastructura postrecoltare. „Anual, apare tot mai mult utilaj nou, ceea ce este destul de actual pentru producătorii moldoveni”.

„Nu stăm cu mîinile în sîn, ci la modul real identificăm noi piețe de desfacere pentru producția moldovenească. Depinde acum de noul guvern, dacă ne vom consolida pe aceste piețe la modul serios și pe termen lung, deoarece în unele cazuri este nevoie de deciziile autorităților în probleme ce țin de politica fiscală. La fel de importantă este și susținerea în continuare a producătorilor de fructe și legume prin investiții în construcția instalațiilor frigorifice, procurarea liniilor de sortare și secțiilor de ambalare a producției finite”, a conchis Fală.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?