Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Juncker: Starea de spirit în UE nu este în favoarea unui acord necondiționat cu Grecia

10 feb. 2015,, 03:00   Externe
6032 4

Foto: greecetoday.ru

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avertizat luni că starea de spirit în cadrul zonei euro nu este propice unei îndepliniri necondiționate a cererilor stângii aflate la putere în Grecia, relatează AFP.Evocând ''discuțiile amicale'' pe care le-a avut săptămâna trecută la Bruxelles cu noul premier grec Alexis Tsipras, Juncker a precizat că nu trebuie ''să se deducă faptul că starea de spirit generală din Europa s-a schimbat până în punctul în care zona euro să cedeze necondiționat programului de guvernare al lui Tsipras''.

Luni, Tsipras își afișa optimismul în legătură cu șansele unui compromis cu Uniunea Europeană privind datoria Greciei, după o întâlnire cu omologul său austriac la Viena, cum a făcut și miercuri la Bruxelles.

Dar, șeful executivului comunitar, răspunzând unei întrebări pe marginea unui seminar al Partidului Social-Democrat german la Nauen (est), în apropiere de Berlin, s-a arătat sceptic în legătură cu șansele de a se ajunge la un acord joi, la summitul european axat pe problema greacă. ''Nu cred că vom putea ajunge atât de repede la un acord definitiv'', a estimat Juncker.

Ministrul german de finanțe, Wolfgang Schauble, s-a arătat din nou intratabil în legătură cu acest subiect luni, spunând că ''dacă Grecia vrea ajutorul nostru, este nevoie de un program'' care să respecte regulile, în opoziție cu finanțarea de urgență pe care o cere Atena.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?