Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4015

Deputații moldoveni, preocupați de vestimentația și ținuta morală a jurnaliștilor

9 feb. 2015,, 17:15   Politică
6242 3

Deputații moldoveni, preocupați de vestimentația și ținuta morală a jurnaliștilor
Foto: independent.md

Ținuta morală și vestimentația jurnaliștilor în timpul aflării acestora în Parlament au devenit subiectul unui regulament întocmit de deputați. Problema a fost abordată în cadrul ședinței de astăzi a Biroului permanent. Deputații au avut însă păreri împărțite la acest capitol, notează NOI.md.

În opinia liberalilor, Regulamentul privind acreditarea reprezentanților mijloacelor de informare în masă conține mai multe prevederi restrictive, cum ar fi cele legate de vestimentația jurnaliștilor.

„Este foarte clar prevăzut cum trebuie să vă îmbrăcați, care este lungimea fustelor, cît trebuie să stați pe scaun. Toate acestea sînt elemente care restricționează libertatea presei, ceea ce nu este compatibil cu un stat de drept. Am solicitat ca acest punct care sună în felul următor: «jurnalistul trebuie să aibă un comportament demn, o ținută morală și vestimentară ireproșabilă atît timp cît se află în Parlament», să fie exclus, fiindcă nimeni nu este în măsură să măsoare ținuta ireproșabilă. Îmi închipui că o să stea un filtru la ușă și o spună că în blugi nu este ok, dar în costum clasic este ok”, le-a spus deputatul Valeriu Munteanu jurnaliștilor.

Totodată, deputatul a precizat că deși PL a insistat ca reprezentanții presei să aibă acces la ședințele în plen ale legislativului, propunerea a fost respinsă de democrați, liberal-democrați, dar și de comuniști.

„Noi am insistat din nou ca jurnaliștii să aibă acces la ședință pentru a lua pulsul activității legislativului, a procesului decizional”, a adăugat liberalul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?