Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

MAE al Transnistriei, „profund îngrijorat” de reţinerea la Chişinău a unui grup de savanţi ruşi

9 feb. 2015,, 13:30   Politică
8322 3
МИД Приднестровья выразил "глубокую обеспокоенность" задержанием в Кишиневе группы российских ученых
Foto: rupor-pmr.ru
MAE al autoproclamatei RMN și-a exprimat profunda îngrijorare în legătură cu reţinerea pe 1 februarie pe Aeroportul Chişinău a unui grup de tineri savanţi ruşi, care plecau la Moscova, după o nouă expediţie în Moldova, Găgăuzia şi Transnistria.

Potrivit datelor Tiraspolului, vizita avea drept scop colectarea de către savanţi, care reprezentau universităţile din Rusia, "a datelor şi materialelor ştiinţifice necesare, care ar permite formarea unei impresii obiective despre istoria şi actualele procese din spaţiul regional".

În comentariu MAE, citat de agenţia "Infotag", se afirmă că grupul a fost reţinut "în componenţă deplină şi interogat de către colaboratorii serviciilor vamale ale Republicii Moldova".

MAE se arată indignat mai ales de faptul că în cadrul controlului, membrilor delegaţiei li s-au confiscat publicaţiile "Subiecte actuale ale politicii externe a Transnistriei" şi "Blocada Transnistriei: supravieţuire în loc de dezvoltare. Întreaga cale între două focuri...", dăruite la Tiraspol.

"Asemenea acţiuni neconstructive ale colaboratorilor moldoveni" au generat "îngrijorare şi sinceră neînţelegere" a MAE-ului transnistrean, care s-a adresat părţii moldoveneşti cu rugămintea de a explica cauzele confiscării volumelor şi a informat despre incident participanţii negocierilor în formatul "5+2".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?