X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Irina Vlah, îndemnată să renunţe la sprijinul PSRM

9 feb. 2015,, 09:45   Politică
5173 5
Cоциалисты Гагаузии призывают Ирину Влах отказаться от поддержки ПСРМ на выборах башкана автономии
Foto: argumenti.md
Organizaţia teritorială a Partidului Socialiştilor i-a adresat candidatei la postul de başcan al autonomiei Irina Vlah un mesaj prin care o îndeamnă să renunţe la sprijinul Partidului Socialiştilor în campania electorală şi să revină în Partidul Comuniştilor, pe care recent l-a părăsit.

Agenția „Infotag” relatează că autorii mesajului consideră că Vlah exercită presiuni asupra preşedintelui PSRM, Igor Dodon, fiind rugat să sprijine candidatul de cunoscutul businessman rus de origine găgăuză Iuri Iacubov.

"Am aflat că rugămintea lui Iacubov de a o sprijini pe Irina Vlah l-a indus într-o stare de confuzie. Din acest motiv părea atît de nesigur la televiziunea rusă. Propunerea a fost făcută în prezenţa demnitarilor ruşi, care au solicitat ca decizia să fie luată imediat, şi din acest motiv, Igor Nicolaevici nu a avut posibilitatea să se consulte cu noi – reprezentanţii socialiştilor de rînd din Găgăuzia", se menţionează în mesaj.

Socialiştii îl îndeamnă pe Iacubov "să facă caritate şi să nu profite de victoria altuia", precum şi să "rezolve problemele proprii din Găgăuzia, de care au fugit în Rusia: să întoarcă datoriile, să-şi ceară scuze de la cei pe care i-a minţit".

"Cu toţii vă dorim sincer să reveniţi în Partidul Comuniştilor. Duceţi-vă la Voronin, cereţi-i scuze, spuneţi că aţi fost indusă în eroare, că nu veţi mai vinde şi trăda prieteni şi sîntem siguri că vă va ierta", menţionează socialiştii, îndemnînd-o pe Irina Vlah să-şi ceară scuze pentru ofensele adresate socialiştilor şi liderului PSRM, Igor Dodon, în cadrul recentei campanii electorale pentru Parlamentul Moldovei.

Socialiştii o roagă pe doamna Vlah "să nu dezorienteze populaţia Găgăuziei înainte de alegeri".

"Dorinţa Dumneavoastră de a deveni başcan o înţelegem şi vă vom trata cu respectul cuvenit, ca pe un potenţial candidat, deşi înţelegem că nu aveţi şanse fără noi. Reprezentanţii socialiştilor în Găgăuzia niciodată nu vă vor susţine", se subliniază în mesaj.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?