X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

SUA recomandă Greciei să continue reformele pentru a-și respecta angajamentele

7 feb. 2015,, 01:00   Externe
4488 1

Foto: gazeta.ru

Statele Unite ale Americii recomandă Greciei să continue reformele structurale, să-și respecte angajamentele față de creditorii internaționali și să aplice o politică fiscală care să atragă investițiile străine, pentru a reveni pe creștere, relateazăAmbasadorul SUA în Grecia, David D. Pearce, s-a întâlnit vineri cu premierul elen, Alexis Tsipras, cu ministrul de Finanțe, Yanis Varoufakis, și cu ceilalți membri ai echipei din domeniul economic.

''Este foarte important ca Executivul elen să lucreze cu partenerii europeni și cu Fondul Monetar Internațional (FMI)'', a spus ambasadorul american, într-un comunicat remis după întâlnire. Statele Unite au recunoscut eforturile făcute de poporul grec în acești ani, dar a semnalat necesitatea de a continua pe drumul 'reformelor administrative și structurale'.

Aceste reforme 'vor face țara mai atractivă' pentru investițiile străine, ceea ce va ajuta Grecia 'să-și îndeplinească obligațiile internaționale și să revină la prosperitate', a spus Pearce. Vicepreședintele Trezoreriei SUA, Daleep Singh, se află la Atena pentru a se întâlni cu echipa economică a Executivului grec. agenția EFE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?