X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Captură record de droguri la Chișinău

6 feb. 2015,, 12:43   Societate
6403 0
Foto: noi.md
O grupare criminală specializată în trafic internațional de droguri a fost destructurată de polițiștii moldoveni. Oamenii legii au descoperit la începutul acestei luni 100 de kilograme de hașiș într-un microbuz care venea din Spania și a ajuns la Chișinău. Cea mai mare cantitate din drogurile transportate urma să fie comercializată în Federația Rusă și doar o mică parte în Republica Moldova, a comunicat șeful Inspectoratului General al Poliției, Ion Bodrug, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, notează NOI.md.

Potrivit lui Bodrug, cele 100 de kilograme de hașiș, care constituie o captură record pentru Republica Moldova, au fost ambalate în cutii de detergent. Întreaga schemă era pusă în aplicare de o grupare criminală bine organizată specializată în procurarea, transportarea și comercializarea substanțelor narcotice la nivel internațional. În total, cinci persoane cu vîrste cuprinse între 27 și 59 de ani au fost reținute în acest dosar, fiind acuzate de trafic de droguri. Suspecții sînt originari din Chișinău, Soroca și Ialoveni.

„Este pentru prima dată cînd organele de drept au așa succes la capturarea hașișului. Această grupare făcea trafic internațional de droguri, începînd din Spania, tranzitarea prin Moldova și piața de desfacere în Federația Rusă. Gruparea includea o persoană responsabilă de tratative în Spania, o persoană responsabilă pentru transportare și alta pentru comercializare. Drogurile erau procurate din Spania cu 700 de euro kilogramul, pe teritoriul Republicii Moldova urmau a fi comercializate cu 1700 de euro, iar în Rusia prețul era de 2700 de euro. Dacă vor fi găsiți vinovați, făptașii riscă pînă la 15 ani de închisoare”, a menționat Ion Bodrug.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților, precum și în garajele membrilor grupării au fost depistate 20 de pastile de ecstasy și pachețele cu marijuana. Pe acest fapt a fost intentat un alt dosar penal.

„Unul dintre membrii acestui grup criminal are o practică bună în organele de urmărire penală, este fost lucrător al unui organ de urmărire penală. Se investighează și implicarea altor persoane, inclusiv din afara țării. Urmează să vedem cum a fost posibil să treacă acest microbuz prin punctele de frontieră”, a precizat procurorul Nicolae Chitoroagă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?