X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

John Kerry: SUA nu doresc un conflict cu Rusia

5 feb. 2015,, 20:00   Externe
5055 0

Foto: businessinsider.com

Nici SUA, nici Europa nu doresc un conflict cu Rusia, ci "caută căi diplomatice pentru reglementarea situației", a declarat secretarul de stat american John Kerry, în timpul unui briefing de presă susținut joi, la Kiev, alături de președintele ucrainean Petro Poroșenko, informează agenția de presă TASS.'Nu dorim — nici SUA, nici Europa — un conflict cu Rusia. Federația Rusă trebuie să folosească acel sprijin pe care îl acordăm cu toții unei soluționări diplomatice a situației', a spus Kerry.

Secretarul de stat american John Kerry a sosit joi la Kiev pentru a discuta problema eventualelor livrări de arme americane pentru Ucraina, arme solicitate de mai mult timp de guvernul prooccidental ucrainean pentru a face față luptelor cu separatiștii proruși din estul separatist.

Anterior, în timpul aceluiași briefing, Poroșenko a declarat că SUA și Ucraina își întăresc cooperarea în domeniul securității. 'Întărim cooperarea noastră în domeniul securității. Le mulțumim pentru sprijinul atotcuprinzător acordat de SUA țării noastre, aflată pe calea reformelor', a declarat președintele ucrainean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?