Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Moldova a început să exporte mere în Bangladesh

5 feb. 2015,, 15:15   Economie
5852 8
Foto: all.ua.biz
Moldova a început să exporte mere în Bangladesh, livrînd în această țara deja două containere de 20 de tone de mere Jonagold și Golden, iar în total clienții din Bangladesh intenționează să cumpere aproximativ 100 de containere cu mere moldovenești în acest sezon.

Aceste date au fost prezentate de proiectul Competitivitatea agricolă și dezvoltarea întreprinderilor (ACED), finanțat de Guvernul SUA, care a facilitat cu succes o livrare de testare a merelor moldovenești în Bangladesh, în contextul eforturilor de a susține producătorii de fructe proaspete din Moldova să penetreze noi piețe externe, relatează NOI.md. Merele au ajuns în stare foarte bună în orașul Chittagong.

Marfa a fost trimisă în decembrie 2014 și a ajuns la destinație în cinci săptămîni, după ce a parcurs peste 8000 de kilometri pe cale maritimă. Merele Jonagold au fost vîndute în doar trei zile după sosire și cumpărătorul a solicitat încă 10 încărcături de mere roșii. Producătorul, întreprinderea Samiral SRL din raionul Criuleni, pregătește în prezent un al treilea container cu mere, iar compania exportatoare, Mobile SRL, care a organizat transportul, este în căutarea mai multor producători de mere care vor putea contribui la livrare, pentru a se conforma cererii mari.

Clienții din Bangladesh susțin că ar putea primi 100 de containere în acest sezon. Suplimentar la volumul livrării, se pare că cumpărătorul din Bangladesh dorește să cumpere mere cu diametrul mic, în cutii de 18 kilograme, cîte 130-160 de fructe în fiecare.

Bangladesh, țară situată în Asia, între India și China, are o populație de 166 milioane de oameni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?