Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Președintele român a spus cum trebuie să fie coaliția în Moldova

5 feb. 2015,, 09:35   Politică
5630 3
Foto: eurointegration.com.ua
Președintele român Klaus Johannis s-a pronunțat pentru crearea în Republica Moldova a unei coaliții de guvernământ din trei partide proeuropene – PLDM, PDM și PL, relatează NOI.md. Opțiunea respectivă a fost exprimată la întrevederea cu ambasadorul Republicii Moldova în România, Iurie Reniţă, în cadrul căreia au fost abordate mai multe teme, printre care evoluţia politicii interne în Republica Moldova.

În acest context, Iohannis a menţionat că rezultatul alegerilor parlamentare din Republica Moldova a reconfirmat sprijinul popular pentru opţiunea politică proeuropeană, iar aşteptările partenerilor europeni se îndreptă ferm către respectarea misiunii date prin alegeri de cetăţenii moldoveni.

De asemenea, preşedintele României a menţionat că Acordul de asociere şi de liber schimb semnat cu Uniunea Europeană conferă prilejul accelerării reformelor structurale profunde, care au nevoie de un sprijin politic consistent şi că orientarea proeuropeană a Republicii Moldova nu poate fi condiţionată de lupte politice interne.

Klaus Iohannis a subliniat că rezultatul votului din 30 noiembrie 2014 trimite la o formulă de compunere a puterii executive, în care responsabilitatea parcursului democratic al Republicii Moldova să fie împărţită între toate partidele proeuropene. Un guvern stabil şi cu o viziune unitară proeuropeană este de preferat oricărei alte soluţii de compromis. Asigurarea unei majorităţi parlamentare şi cu interese comune în direcţia modernizării şi consolidării democratice a Republicii Moldova reprezintă garanţia unui guvern stabil.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?