X 
Eurovision stiri: 523
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4012

Tsipras se declară ''optimist'' în legătură cu găsirea unei ''soluții viabile'' cu UE

4 feb. 2015,, 20:00   Externe
4732 0

Foto: agerpres.ro

Premierul grec Alexis Tsipras a declarat miercuri la Bruxelles că este ''optimist'' în ce privește posibilitatea găsirii, împreună cu Uniunea Europeană, a unei ''soluții viabile'' pentru țara sa, relatează AFP și DPA.Declarația noului premier grec survine după convorbirile pe care le-a avut la Bruxelles cu președinții celor trei instituții ale UE, inclusiv cu șeful executivului comunitar, Jean-Claude Juncker.

''Sunt optimist în legătură cu faptul că vom face tot ce este posibil pentru găsirea unei soluții comune viabile pentru viitorul nostru'', a declarat Tsipras într-o scurtă declarație, alături de președintele Parlamentului European, Martin Schulz.

''Scopul nostru este respectarea suveranității poporului grec și a mandatului clar dat de poporul nostru'', a mai spus premierul grec, adăugând că guvernul său "respectă regulile UE''.

"Vrem să corectăm acest cadru, nu să-l distrugem", a afirmat el. "Bineînțeles, nu avem încă un acord, dar suntem în direcția bună pentru găsirea unui acord viabil", a adăugat Tsipras.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?