Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Pacificatorii moldoveni iau lecţii de alpinism de la colegii italieni

4 feb. 2015,, 16:45   Societate
4133 0
Foto: vpenze.ru
Ofiţerii şi soldaţii în contract din contingentul moldovenesc de pacificatori, dislocaţi în provincia s]rbă Kosovo, iau lecţii de alpinism de la colegii italieni.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al Ministerului Apărării, cunoaşterea procedeelor tehnice specifice alpinismului este necesară pentru asigurarea eficienţei patrulării în condiţii montane, deoarece contingentul este dislocat în partea nordică a Metohiei, care este o zonă cu peisaj montan.

Comandantul contingentului, locotenent-colonelul Boris Macovei, a relatat că pacificatorii moldoveni zilnic parcurg p]nă la 400 km în timpul operaţiunilor de patrulare. Timp de cinci luni de deplasări geniştii au cercetat zona în căutarea explozibilelor.

Din al doilea contingent al Republicii Moldova fac parte 40 de militari, dintre care 32 de infanterişti, şapte genişti şi un ofiţer superior.

Primul contingent a plecat în Kosovo pe 8 martie pentru a participa la operaţiunea de pacificare NATO sub egida ONU – Multinational Battle Group West.

Parlamentul Republicii Moldova a aprobat participarea militarilor la operaţiunea de pacificare din Kosovo sub egida NATO şi ONU la sfîrşitul anului 2013. Costul participării la operaţiune în decurs de un an constituie $2,5 milioane. Marea parte a cheltuielilor şi-a asumat-o Italia, iar o treime din cheltuieli sînt suportate de Republica Moldova.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?