Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Biroul pentru reintegrare: Concluziile privind asigurarea auto anunţată de Tiraspol sînt pripite

4 feb. 2015,, 13:45   Societate
4166 0
Foto: rutowns.ru
Concluziile privind intenţia Tiraspolului de a introduce asigurare obligatorie auto pentru automobilele înregistrate în România, Ucraina şi Moldova sînt pripite, consideră şeful Direcţiei politici de reintegrare din cadrul Biroului pentru reintegrare, Vasile Magu.

Contactat de agenţia "Infotag", el a menţionat că situaţia se va clarifica după întrevederea grupurilor de lucru ale părţilor, iar aceasta va fi posibilă doar după formarea Guvernului Moldovei.

„Atunci şi vom afla ce intenţionează să facă autorităţile autoproclamatei RMN. Propun să nu fie făcute concluzii pripite şi din motiv că aceasta este a doua redacţie a decretului de introducere a poliţei. Un alt exemplu este aşa-zisul decret privind evidenţa migraţională şi controlul la intrarea în regiune din 30 ianuarie. Mai tîrziu a fost publicată explicaţia aşa-zisului MAE al RMN, că decretul îi vizează pe cetăţenii Moldovei şi Ucrainei", a menţionat funcţionarul.

O sursă din cadrul Biroului Naţional al Asigurătorilor de Autovehicule a explicat că logica acţiunilor Tiraspolului este clară.

„Dacă în Moldova cu succes deja de mai mulţi ani sînt colectate impozite de pe automobile cu plăcuţe de înmatriculare străine, atunci de ce Transnistria nu ar proceda la fel? Ei există practic ca un stat aparte. Astăzi este destul de acută problema colectării taxelor, adică introducerea unei noi surse de venit. Uite un oarecare consilier a şi propus autorităţilor să introducă asigurare pentru automobilele cetăţenilor străini”, consideră asiguratorii moldoveni.

Din 1 aprilie, pentru a intra pe teritoriul autoproclamatei RMN proprietarii de automobile din Moldova vor fi obligaţi să procure poliţa locală de asigurare. Se presupune că asigurarea pentru două săptămîni va costa $5, iar pentru un an - $30. Decretul privind unele caracteristici ale introducerii pe teritoriul RMN a asigurării obligatorii de răspundere civilă pentru proprietarii de automobile prevede introducerea deja din 1 martie a asigurării obligatorii pentru automobilele înregistrate în România, din 1 iunie – în Ucraina, iar din 1 ianuarie 2016 – în Transnistria, Rusia şi alte state.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?