Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Mihăeș: Nu există premise pentru o fuzionare între PCRM și PD

3 feb. 2015,, 17:13   Politică
5542 3

Foto : moldova24.net

Analistul politic Roman Mihăeș este de părere că orice discuții pe marginea unei eventuale fuziuni între PCRM și PD sînt premature. Solicitat de NOI.md să comenteze declarația liderului socialiștilor, Igor Dodon, potrivit căreia după alegerile locale cele două formațiuni se vor contopi, analistul a menționat că deocamdată nu există premise pentru un asemenea scenariu.

Politologul admite că colaborarea dintre cele două partide se va intensifica, dar spune că pînă la următoarele alegeri parlamentare este puțin probabil că va fi creată o singură formațiune politică.

„Bineînțeles că între PD și PCRM există multe similitudini. Mai ales după ce grupul Tkaciuk a fost exclus din PCRM, aceste lucruri fac posibilă o cooperare strînsă între partide. Asta s-a văzut și în timpul alegerii organelor de conducere ale Parlamentului. Este însă devreme să vorbim despre o fuziune. Deocamdată nu văd premisele pentru o eventuală fuziune. Mai degrabă, această problemă ar putea fi pusă la următoarele alegeri parlamentare, prin constituirea unei alianțe sau participare în bloc. O fuziune este o chestiune de lungă durată, așa că nici în cazul unor alegeri anticipate nu cred că s-ar recurge la un asemenea pas”, a explicat Mihăeș.

Totodată, analistul politic afirmă că aici trebuie luați în calcul mai mulți factori. „Depinde cum vor arăta rezultatele alegerilor locale, cum se va schimba raportul de forțe, cum va fi constituit guvernul. Cu siguranță, cele două partide vor colabora punctual la alegerile locale”, a menționat Mihăeș.

Recent, Igor Dodon a declarat după alegerile locale din vara acestui an că Partidul Comuniștilor va dispărea de pe scena politică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?