X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Situația de la BEM e ca în poveste: cu cît mai departe, cu atît mai strașnic

2 feb. 2015,, 11:45   Economie
12935 3
Foto: privesc.eu
„Examinăm cîteva versiuni ale celor întîmplate la Banca de Economii. Sper să înțelegeți că cea mai mică scurgere de informații poate afecta grav ancheta, de aceea nu pot spune mai multe. După ce vom descoperi infracțiunea, vom face publice toate amănuntele”, a declarat pentru NOI.md șeful Secției pentru cercetări penale în organele centrale ale MAI și Serviciul Vamal din cadrul Procuraturii Generale, Viorel Morari.

După cum s-a aflat, cu puțin timp înainte ca Banca Națională a Moldovei să instituie regim de administrare specială la Banca de Economii, a dispărut mașina încasatorilor băncii. Automobilul a dispărut împreună cu documentele privind creditele interbancare. Peste o zi mașina arsă a fost găsită într-o pădure din Ialoveni. Potrivit unor instituții mass-media, în automobil se aflau documente despre creditele interbancare dubioase în sumă de peste 11 miliarde de lei.

Viorel Morari a confirmat că pe marginea acestui caz, pe 27 noiembrie 2014, Inspectoratul de poliție din Ialoveni a intentat un dosar penal, iar în luna decembrie dosarul a fost transmis procuraturii.

„Nu este nimic de mirare că nu am informat societatea civilă despre acest caz, deoarece aceasta ar fi putut prejudicia ancheta. Deocamdată nu s-a stabilit cum și ce documente au ars. Conducerea băncii afirmă că avea dreptul să scoată documentele din instituție. Noi acum verificăm acest lucru”, a precizat Morari.

Faptul că procuratura acționează corect a fost confirmat și de fostul viceministru al Afacerilor Interne, generalul Boris Muravschi, care a acceptat să comenteze cele întîmplate.

„Aceasta se numește «a nu lăsa urme». Cineva șterge urmele. Însă va fi straniu dacă informația care a ars nu s-a păstrat pe CD-uri, în calculatoarele băncii. Lucruri stranii se întîmplă la BEM, dar crime ideale nu există – dacă va exista dorință și voință, va fi descoperit și acest caz. De acum încolo, anchetarea cazului este supravegheată și de presă”, a amintit Muravschi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?