Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Kenji Goto: Japonia nu va ceda în fața terorismului

2 feb. 2015,, 03:00   Externe
6843 6

Foto: manipalworldnews.com

Execuția celui de-al doilea ostatic japonez aflat în captivitatea Statului Islamic a stârnit furia Guvernului japonez. Șeful Executivului de la Tokyo este hotărât să facă tot ce trebuie pentru a-i prinde și judeca pe făptași.

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a dat asigurări că Guvernul său nu va ceda în fața terorismului islamist. „Acesta este un act josnic de terorism, oribil și contra căruia eu sunt foarte furios”, a spus politicianul japonez la scurtă vreme după ce Statul Islamic a publicat o înregistrare a execuției unui ostatic japonez.

Shinzo Abe nu a acceptat nici o întrebare din partea presei, dar și-a cerut scuze familiei victimei, subliniind că eforturile guvernului său nu au putut obține eliberarea sa. „Vom continua sa lucrăm cu comunitatea internațională pentru a-i aduce pe teroriști în fața justiției, nu vom renunța niciodată”, a promis premierul japonez.

Potrivit Agerpres, înregistrarea publicată pe Internet de jihadiști îl arată pe jurnalistul nipon Kenji Goto îngenuncheat, îmbrăcat în portocaliu. Un bărbat mascat îmbrăcat în negru ține un cuțit în mână și face guvernul japonez responsabil de moartea bărbatului. Înregistrarea se termină cu imaginea unui corp decapitat. Călăul, cu accent britanic, pare să afie același din decapitarea altor ostatici occidentali.

Până acum, islamiștii nu oferit nici o informație despre soarta pilotului iordanian Maaz al-Kassasbeh. Ei oferiseră Iordaniei posibilitatea de a organiza un schimb de prizonieri, cerând eliberarea unei jihadiste irakiene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?