Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

John Kerry va efectua o vizită în Ucraina săptămîna viitoare

31 ian. 2015,, 12:35   Externe
4002 3

Foto: news.mail.ru

Secretarul de Stat american, John Kerry, se va deplasa în Ucraina sãptãmîna viitoare pentru a oferi susţinere Administraţiei prooccidentale de la Kiev.

Potrivit Departamentului de Stat american, John Kerry va sosi la Kiev pe 5 februarie.

Secretarul de Stat american va avea întrevederi cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, cu premierul Arseni Iaţeniuk şi cu ministrul de Externe, Pavlo Klimkin.

"Întîlnirile vor avea rolul de a analiza modul în care putem colabora pentru detensionarea situaţiei de pe teren", a declarat Jennifer Psaki, purtătorul de cuvînt al Departamentului de Stat.

"Vizita secretarului de Stat va evidenţia susţinerea acordată de Statele Unite Ucrainei şi poporului ucrainean", a adăugat oficialul american.

Zilele trecute, preşedintele SUA, Barack Obama, şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel, au fost de acord asupra faptului că Rusia trebuie să asume responsabilitatea pentru susţinerea materială oferită separatiştilor din estul Ucrainei.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat, potrivit estimărilor, cu aproape 5.000 de morţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?