Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Și liberalii, și comuniștii sînt interesați să voteze Guvernul – opinie

30 ian. 2015,, 17:28   Politică
6800 2

Foto : europalibera.org

La prima tentativă de învestire a Guvernului, alianța va miza pe suportul liberalilor, iar la cea doua încercare – pe suportul comuniștilor. De această părere este directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului, CReDO, Sergiu Ostaf, notează NOI.md.

Ostaf estimează că într-un termen de maximum patru săptămîni, Republica Moldova va avea un nou guvern, ales fie cu sprijinul PL-ului, fie cu cel al PCRM-ului. Potrivit lui Ostaf, liberalii ar fi interesați să voteze candidatura lui Leancă și din considerentul că acesta ar putea fi un garant al intereselor formațiunii, pe viitor.

„PL-ul ar fi interesat, pentru că există o compatibilitate doctrinară, un considerent de ordin public. Este foarte greu să explici de exemplu aripii acestei liberale din Europa despre faptul că nu ai votat un guvern atunci cînd propunerile acestuia coincid în proporție de 90 la sută cu ale partidului. Leancă are capacitatea, în special în raport cu PL, să negocieze acele aspecte sensibile pentru PL. Astfel PL-ul va putea veni cu proiecte de legi care să fie susținute de guvern. Există o cale pentru a satisface și interesul PL-ului”, a explicat Ostaf în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV.

În ceea ce privește PCRM, directorul CReDO afirmă că formațiunea va fi nevoită să voteze guvernul, pe fondul contrîngerii provocate de alegerile anticipate.

„PCRM nu are resurse financiare sau resurse mediatice. Prin urmare, ca să se mențină ca partid important, are nevoie de surse interne, să-și recapete influența. Pe termen scurt, PCRM nu-și dorește ca viitorul guvern să eșueze”, spune Sergiu Ostaf.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?