X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Astăzi vor fi stabilite cele mai bune companii din Moldova

29 ian. 2015,, 18:05   Business
5176 1
Foto: resto.md
Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova desfășoară astăzi, 29 ianuarie, Gala Businessului Moldovenesc, în cadrul căreia vor fi decernate premii pentru cele mai performante întreprinderi, învingătoare ale concursurilor „Marca comercială a anului”, „Premiul pentru realizări în domeniul calității”, laureații concursului Medalia de Aur a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova” și cîștigătorii concursului „Promovăm siguranța alimentară”, organizat de Fundația Est-Europeană cu sprijinul Uniunii Europene, Guvernelor Suediei și a Danemarcei. Parteneri în organizarea evenimentului sînt Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală (AGEPI), Ministerul Economiei, cu instituțiile sale specializate – Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), Institutul Național de Standardizare, Institutul Național de Metrologie, Centrul Național de Acreditare „MOLDAC” - și Asociația Patronală în Domeniul Conformităţii Produselor, Fundația Est-Europeană, Oficiul Național al Viei și Vinului și Proiectul USAID CEED II.

La eveniment, care oferă o bună oportunitate de comunicare, participă reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, misiunilor diplomatice și instituțiilor internaționale, cele mai reprezentative asociații de business, mass-media și întreprinderile care au fost premiate.

Concursurile reflectă întregul ciclu de viață al unei întreprinderi – de la producere la vînzări și relația cu consumatorul, avînd drept obiectiv stimularea competitivității întreprinderilor moldovenești.

Concursul „Marca comercială a anului” este la cea de a XII-a ediție și este organizat de Camera de Comerț și Industrie și Agenția de Stat pentru Protecția Proprietății Intelectuale (AGEPI), adunînd pe parcursul acestor ediții aproape 1000 de participanți.

În acest an, pentru „Marca comercială a anului” au fost depuse 73 de dosare, care au concurat pentru distincții în 11 categorii.

Pentru a stimula participarea întreprinderilor mici și mijlocii la „Marca comercială a anului”, respectiv și pentru a impulsiona dezvoltarea strategiilor complexe de marketing și creșterea valorii adăugate a produselor moldovenești, Comitetul organizatoric al concursului oferă participanților o serie de facilități. Printre acestea se numără reduceri de pînă la 50% pentru IMM-uri la taxa de participare și de pînă la 20% la un șir de servicii ale CCI și a partenerilor săi, promovarea mărcilor în publicațiile AGEPI, consultanță gratuită la înregistrarea mărcilor și servicii de pre-diagnoză a proprietății intelectuale.

Cele mai bune mărci comerciale, conform categoriilor de produse și servicii, la fiecare nominalizare sînt desemnate de Comitetul organizatoric al concursului.

Concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calității” a fost reluat de către CCI și partenerii săi – Asociația Patronală în Domeniul Conformităţii Produselor și instituțiile specializate ale Ministerului Economiei – Institutul Național de Standardizare, Institutul Național de Metrologie, Centrul Național de Acreditare „MOLDAC” – după o pauză de mai bine de cinci ani. Criteriile de selectare a învingătorilor în acest concurs presupun implementarea la întreprinderi a sistemelor de management a calității și a standardelor naționale și internaționale în producere.

Astfel, la prima ediție a concursului au participat 22 de întreprinderi, care s-au înscris la patru categorii: Produse industriale; produse de larg consum; Produse alimentare și agricole; Servicii.

Participanții la Concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calității” beneficiază, de asemenea, de multiple facilități din partea organizatorilor.

Medalia de aur a Expoziției „Fabricat în Moldova” este decernată întreprinderilor care au avut cea mai bună prestanță în cadrul ediției curente a Expoziției „Fabricat în Moldova”. Concursul este la a XIV-a ediție și va avea 10 laureați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?