Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Un fost cercetator nuclear din SUA a fost condamnat la inchisoare

29 ian. 2015,, 17:50   Externe
3719 0

Foto: udm.ru

Un fost cercetator de la Laboratorul National Los Alamos din Statele Unite a fost condamnat la cinci ani de inchisoare dupa ce a incercat sa transmita secrete despre fabricarea bombelor nucleare catre Venezuela.

Pedro Leonardo Mascheroni, in varsta de 79 de ani, a pledat vinovat in 2013, afirmand ca i-a furnizat mai multe secrete unui agent FBI sub acoperire, despre care el credea ca este un oficial venezuelean, informeaza BBC. Mascheroni este originar din Argentina. Sotia acestuia a fost de asemenea condamnata la un an de inchisoare.

Potrivit documentelor depuse in instanta, Pedro Leonardo Mascheroni i-a spus agentului FBI ca poate ajuta Venezuela sa dezvolte o bomba nucleara in 10 ani. El sustinea ca tara va putea construi si o centrala pentru a produce energie nucleara, arata sursa citata.

Mascheroni a lucrat timp de aproape 10 ani la divizia de arme nucleare a laboratorului din Los Alamos, unde a fost conceputa prima bomba nucleara. Sotia sa lucra la acelasi laborator, ca scriitor tehnic.

Barbatul a fost concediat in 1988, iar intr-un interviu pentru AP a afirmat ca s-a indreptat spre alta tari dupa ce ideile sale despre o energie nucleara mai curata au fost respinse de catre oficialii americani.

Guvernul american a transmis ca nu considera ca Venezuela a incercat sa acceseze secrete nucleare ale Statelor Unite.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?