X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

Dolganiuc: Presiunile lui Filat asupra lui Ghimpu nu vor da roade

29 ian. 2015,, 16:02   Politică
6793 8

Foto : ipn.md

Șansele lui Iurie Leancă de a fi reales în funcția de prim-ministru nu depind de PD sau PLDM, dar de jocurile politice de culise. Opinia aparține fostului vicepremier, deputat în primul Parlament, Valentin Dolganiuc, și a fost exprimată pentru NOI.md.

Potrivit ui Dolganiuc, liberalii și comuniștii au un cuvînt de spus în această problemă. „Voronin a declarat că nu-l va vota pe Leancă, Ghimpu ar putea, dar e în afara alianței, nu se știe dacă va putea depăși această barieră psihologică. Am și văzut declarațiile liderilor PD din ultima perioadă, precum că integrarea europeană mai rabdă. Cred că Filat nu-și dorește ca Leancă să fie premier și face pe la spate jocul comuniștilor. Însă, dacă Leancă va fi reales, acesta va deveni automat și exponentul comuniștilor”, a precizat Dolganiuc.

Referindu-se la îndemnul lansat de Vlad Filat la adresa liberalilor, prin care le-a cerut să susțină candidatura lui Leancă, analistul a menționat că această abordare este mai curînd o formă de presiune. Fostul deputat consideră că acest apel nu va avea efectul scontat.

„Cam cinic este acest apel al lui Filat, după ce a spus deschis că Ghimpu nu poate rîvni nicio funcție și trebuie să se conformeze cerințelor PD și PLDM. El speră că va face presiuni astfel asupra liberalilor, cu ajutorul electoratului, societății civile, mizînd pe valența de integrare europeană a PL-ului. Dar, conform regulii democratice, nu poți solicita suportul unui partid care a fost împins în afara guvernării. Degeaba face Filat aceste presiuni. Nu cred că Ghimpu va vota fără să fie parte a unei coaliții de guvernare”, a menționat Dolganiuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?