X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Locuri de muncă pentru toate gusturile (VIDEO)

28 ian. 2015,, 17:00   Societate
4822 2

Foto: noi.md

La Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo” s-a deschis a XIV-a ediție a Expoziției „Fabricat în Moldova”, organizată de Camera de Comerț și Industrie a Moldovei. Sloganul evenimentului rămîne același: „Competitivitate, productivitate, calitate”, notează NOI.md.

În cadrul expoziției Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a organizat un tîrg al locurilor de muncă.

„Circa 30 de întreprinderi propun peste 700 de locuri de muncă în diferite domenii ale economiei – industria ușoară, construcții, servicii, tehnologii informaționale și finanțe. De locurile vacante pot beneficia atît șomerii, cît și cei care doresc să-și schimbe activitatea, să-și facă o carieră”, a comunicat vicedirectorul instituției, Maria Dogaru.

Potrivit funcționarei, pe platoul iarmarocului sînt plasate standuri electronice cu ajutorul cărora vizitatorii pot obține de sine stătător informații despre locurile vacante și întreprinderile care le oferă. De asemenea, este prezentat cadrul legislativ cu privire la ocuparea forței de muncă și altă informație utilă din domeniul pieței muncii.

„Despre inexistența problemei cadrelor la compania comercială «Fidesco» denotă faptul că la 1000 de muncitori avem nevoie de doar 20 de specialiști. Totodată, noi invităm în permanență cadre noi, pe care le instruim și adaptăm la cerințele noastre. Nu este deja un secret pentru niciun angajator: pe fundalul ratei înalte a șomajului, în Moldova se atestă un deficit acut de cadre calificate”, a menționat reprezentantul „Fidesco”.

„Am absolvit colegiul financiar, după care am muncit un timp peste hotare. Acum am revenit acasă și sînt în căutarea unui loc de muncă. Am profitat de posibilitatea de a-mi încerca norocul concomitent în mai multe companii. Am primit cîteva oferte bune, mă voi gîndi și voi lua o decizie”, a relatat unul dintre mulții vizitatorii ai tîrgului.

Expoziția „Fabricat în Moldova” și iarmarocul locurilor vacante vor dura pînă la 1 februarie.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?