X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Partid extraparlamentar: Moldova riscă să rateze miliarde de lei la bugetul de stat

28 ian. 2015,, 12:00   Politică
4113 2
Foto : tribuna.md
Alianța Politică pentru Moldova Europeană, formată între PD și PLDM, pune în pericol stabilitatea politică și economică a țării. Cel puțin asta susține președintele Partidului Popular din Moldova, Alexandru Oleinic, care și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu riscurile instituirii unui guvern minoritar, notează NOI.md.

Potrivit liderului formațiunii, Moldova riscă să fie aruncată cu zeci de ani înapoi și să repete scenariul politic al anului 1999, atunci cînd guvernul a fost învestit cu votul comuniștilor. În opinia lui Oleinic, consecințele acelei cedări sînt resimțite și astăzi.

„Constatăm că după semnarea Acordului de constituire a noii alianțe domină haosul, incertitudinea și interesele politice. Alianța nou creată pune în pericol adoptarea proiectelor necesare pentru implementarea reformelor. Lipsa de credibilitate a acestei alianțe, la a cărei bază au stat împărțirea zonelor de influență, denotă că este o alianță de scurtă durată, o alianță care nu garantează o stabilitate politică și economică de durată. Asta va conduce la stoparea investițiilor străine. Moldova poate rata miliarde de lei la bugetul de stat, fapt ce pune în pericol onorarea angajamentelor sociale”, a punctat Oleinic în cadrul unui briefing.

Liderul Partidului Popular se arată convins că există puține șanse că noul guvern să fie învestit din prima încercare și estimează că acest lucru se va întîmpla în turul doi. Indiferent de modul în care vor evolua lucrurile, spune politicianul, Parlamentul și cabinetul de miniștri trebuie să devină funcționale în cel mai scurt timp.

„Guvernul este obligat să purceadă la realizarea următoarelor angajamente: adoptarea pachetului de legi privind politica fiscală și bugetul pentru 2015, să includă măsuri de reformare a economiei naționale și reducere a poverii fiscale. Noi vom insista asupra reformei în domeniul protecției sociale. E nevoie de o nouă abordare în vederea gestionării eficiente a proprietății statului. Noul guvern va trebui să nu cedeze presiunilor politice. 2015 va fi un an greu pentru Moldova și din considerentul că se apropie alegerile locale”, a conchis Oleinic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?