Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Între SUA și Rusia a izbucnit un nou scandal de spionaj

27 ian. 2015,, 10:00   Externe
4418 1
Foto: mk.ru
Un nou „scandal de spionaj” a izbucnit între Rusia și Statele Unite după ce la New York a fost arestat cetățeanul rus Evgheni Buriakov, suspectat de spionaj.

Despre arestul acestuia s-a aflat luni, după ce Procuratura Districtului Federal de Sud din New York a emis un comunicat de presă în care a raportat că un cetățean rus, angajat bancar, Evgheni Buriakov, a fost arestat în sectorul Bronx din New York, fiind învinuit de conspirație în scop de spionaj în favoarea Federației Ruse. Potrivit presei, acuzatul este adjunctul reprezentantului „Vneșekonombank” în SUA, dar această informație nu este confirmată oficial.

Autoritățile americane i-au acuzat, de asemenea, și pe cetățenii Federației Ruse Igor Sporîșev și Victor Podobnîi de faptul că ei, împreună cu Buriakov, au fost agenți ai Serviciului de Informații Externe rus. După cum au relatat surse din cadrul Serviciului de presă al Procuraturii Districtului Federal de Sud din New York, Sporîșev și Podobnîi se află în prezent în afara Statelor Unite. Mai tîrziu s-a clarificat faptul că Igor Sporîșev a lucrat în cadrul reprezentanței de comerț ruse, iar Igor Podobnîi – la reprezentanța Federației Ruse pe lîngă Organizația Națiunilor Unite.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?