X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4045

NATO: Acuzațiile lui Putin în privința armatei ucrainene sunt un ''nonsens''

27 ian. 2015,, 02:30   Externe
8533 29

Foto: ria.ru

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a calificat luni drept un 'nonsens' declarațiile președintelui rus Vladimir Putin, care a acuzat armata ucraineană, angajată în luptele cu separatiștii proruși din estul Ucrainei, că este 'legiunea străină a NATO', transmite AFP.'Declarația că există o legiune străină în Ucraina este un nonsens. Nu există o legiune a NATO, trupele străine în Ucraina sunt rusești', a replicat Stoltenberg, la încheierea unei reuniuni extraordinare a Comisiei NATO-Ucraina desfășurate la Bruxelles.

Cu puțin timp înainte de această reuniune, liderul de la Kremlin a acuzat Alianța Nord-Atlantică că folosește armata ucraineană ca 'legiune străină' cu scopul de 'a obține izolarea geopolitică a Rusiei', ceea ce, în opinia sa, ' nu coincide în niciun caz cu interesele naționale ale poporului ucrainean'.

'Există trupe rusești în Ucraina, iar Rusia îi sprijină pe separatiști cu echipament. Și noi am constatat o creștere substanțială a fluxului de echipamente trimise de Rusia separatiștilor din Ucraina. Vorbim de armament greu și de diferite tipuri de echipament', a mai replicat Stoltenberg.

În același timp, secretarul general al NATO a condamnat 'escaladarea violențelor, de-a lungul liniei de încetare a focului din estul Ucrainei, de către separatiștii sprijiniți de Rusia', el făcând referire în special la atacul de sâmbătă din orașul-port Mariupol soldat cu moartea 30 de civili, atac atribuit de Kiev rebelilor proruși.

Astfel de atacuri 'sunt nejustificate și inacceptabile', a afirmat Stoltenberg, subliniind că, în pofida angajamentelor repetate de a găsi o soluție pașnică, Rusia continuă să îi susțină pe rebeli cu armament și luptători. 'În ultimele săptămâni, Rusia le-a furnizat sute de piese de echipament avansat, între care sisteme de rachetă, artilerie grea, tancuri, vehicule blindate și sisteme electronice militare', a acuzat Stoltenberg, cerând din nou Moscovei 'să înceteze susținerea separatiștilor'.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?