Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4011

Merkel a avut o discuţie telefonică cu Putin şi Poroşenko

26 ian. 2015,, 10:00   Externe
4076 6

Foto: faz.net

Violenţele din estul Ucrainei stîrnesc mari îngrijorări din partea comunităţii internaţionale. Cancelarul german, Angela Merkel, a discutat la telefon cu liderul de la Moscova şi cel de la Kiev despre situaţia din regiune. Între timp,sute de oameni au manifestat în faţa Casei Albe de la Washington şi au cerut preşedintelui american mai multă fermitate în susţinerea Ucrainei.

Manifestanţii au cerut administraţiei Obama să aplice în practică prevederile legii numită "Actul pentru susţinerea libertăţii Ucrainei". Oamenii susţin că deşi documentul a fost promulgat de către preşedintele Barack Obama, acesta nu a fost implementat. Actul permite Statelor Unite să livreze armament Kievului şi să impună noi sancţiuni Rusiei.

"Cine urmează? Polonia? Statele Baltice? Moldova? Georgia a fost deja ocupată pe jumătate. De asta sîntem aici, vrem pace în Ucraina. Ucraina nu a iniţiat niciun război", a spus o persoană.

"O parte a familiei mele locuieşte în Ucraina, iar alta în Rusia. Mi se rupe inima din cauza acestei situaţii. Mi-e ruşine pentru Rusia, ţara în care am crescut", a explicată o altă persoană.

30 de civili au murit sîmbătă în urma unui atac din orașul Mariupol. Kievul a calificat atacul drept un act terorist iniţiat de separatiştii proruşi. Pe fondul intensificării conflictului din regiunea Donbas, şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, a convocat pentru joi o reuniune extraordinară a miniştrilor de Externe ai statelor UE.

Potrivit datelor prezentate de OSCE, peste 5 000 de oameni au fost uciși pînă acum în conflictul din Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?