X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Sirha începe sâmbătă, la Lyon, în prezența șefului diplomației franceze

23 ian. 2015,, 23:00   Externe
2192 0

Foto: agerpres.ro

Sirha, unul dintre cele mai importante saloane din lume dedicate gastronomiei și industriei hoteliere, va începe sâmbătă, la Lyon, în prezența ministrului francez de externe, Laurent Fabius, informează publicația "Le Progres".

Sirha este una dintre cele mai importante întâlniri dedicate marilor actori din industriile hotelieră și gastronomică și se desfășoară de sâmbătă până miercuri. Potrivit site-ului lyoncapitale.fr, Sirha are, în medie, 185.000 de vizitatori specialiști, veniți din 40 de țări. Dintre aceștia, 19,000 sunt chefi. De altfel, Sirha se încheie pe 27 și 28 ianuarie cu prestigiosul concurs Bocuse d'Or, dedicat chefilor. În cadrul acestui eveniment ce se desfășoară timp de două zile, 24 de experți culinari se vor întrece pentru marele trofeu, creat în 1987 de chef Paul Bocuse. Juriul îl are ca președinte de onoare pe americanul Grant Achatz, care conduce un restaurant de trei stele Michelin și este cunoscut drept unul dintre avangardiștii artei culinare.

Cu 1.500 de demonstrații ce țin de domeniul gastronomiei și industriei hoteliere, desfășurate într-un spațiu expozițional ce însumează 130.000 de metri pătrați (dintre care 4.000 de metri pătrați sunt incinte nou construite), cu vedete ale artei culinare pe lista invitaților speciali, Sirha este una dintre cele mai impresionante manifestări din această nișă.

În total, în cadrul Sirha vor avea loc 18 competiții culinare din toate domeniile, de la catering la prepararea cafelei și ciocolatei, mese rotunde pe tema industriei alimentare și comerțului, dar și expoziții de produse celebre. La salon vor participa aproximativ 3.000 de expozanți și vor fi prezentate publicului, în premieră, peste 650 de noi produse. În total, salonul cuprinde 22 de pavilioane regionale și 32 de pavilioane internaționale. Pe platoul televiziunii dedicate acestei manifestări, Sirha tv, sunt invitați aproximativ 150 de experți în gastronomie și chefi.

Printre concursurile de gen ce vor avea loc la Sirha se numără Cupa Internațională la Catering (24 ianuarie), Cupa Mondială la Patiserie (25 și 26 ianuarie) și Summitul artei culinare (pe 27 ianuarie).

În cadrul summitului, unii dintre cei mai importanți actori ai industriei mondiale sunt invitați să vorbească despre provocările prezentului, precum resursele din ce în ce mai puține, crearea și menținerea unei afaceri în domeniul gastronomiei într-o lume în continuă schimbare, dar și importanța noilor media în afacerile de gen.

Evenimentul de cinci zile aduce orașului Lyon un profit de 55 de milioane de euro, a declarat directoarea Sirha, Marie-Odile Fondeur într-un interviu publicat pe lyoncapitale.fr.

Anul acesta, în premieră, Sirha are și o secțiune "off", dedicată nu doar specialiștilor, ci și locuitorilor Lyonului. Evenimentul se numește Biennale Internationale du Gout (Bienala Internațională a Gustului — n.r.) și se desfășoară, între 24 și 28 ianuarie. Unul din locurile-vedetă ale acestei manifestări este celebrul Tunnel de la Croix-Rousse — partea rezervată transportului "sustenabil". Astfel, în tunelul de 1,7 km, deschis în prima zi Sirha, între orele 18,00 și 23,00, vor fi organizate, potrivit site-ului oficial al evenimentului, ateliere culinare și vor fi amenajate restaurante "efemere" (cu degustări ad-hoc — n.r.).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?