X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Acordul de constituire a alianței PD-PLDM a fost semnat (VIDEO)

23 ian. 2015,, 16:54   Politică
6931 4

Foto: noi.md

Președintele PLDM, Vlad Filat, și cel al PD, Marian Lupu, au semnat astăzi Acordul politic privind constituirea și funcționarea Alianței pentru Moldova Europeană. Documentul a fost semnat în prezența jurnaliștilor, la Parlament, notează NOI.md.

Vlad Filat a precizat că Acordul nu este un document secret și va fi făcut public în scurt timp.

„În toată această perioadă de 7 săptămîni și jumătate am muncit solidar împreună cu colegii din PD pentru a ajunge la o înțelegere cu colegii din PL în vederea unei majorități parlamentare. Din păcate, nu s-a reușit. Motive sînt și obiective, dar în mare parte subiective. Timpul care l-am avut la dispoziție a expirat. Țara are nevoie să fie guvernată. În consecință, PD și PLDM își asumă această misiune. Este adevărat, nu va fi deloc ușor să activezi în cadrul unei asemenea situații, cu guvern minoritar, dar eu cred că prin muncă și dialog vom reuși să promovăm reformele necesare”, a precizat Filat.

"PLDM a dat dovadă de curaj, bărbăție și responsabilitate. Avem niște condiții economice, politice, deloc ușoare. Pentru a-ți asuma responsabilitatea guvernării în asemenea condiții, trebuie să dai dovadă de bărbăție. Ne cerem scuze în fața cetățenilor că aceste negocieri au fost de durată", a precizat la rîndul său Marian Lupu.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?