Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Jurnalist american acuzat de colaborare cu grupul de hackeri Anonymous, condamnat la închisoare

23 ian. 2015,, 15:55   Externe
2534 0

Foto: rg.ru

Un jurnalist american considerat purtătorul de cuvînt al grupului de hackeri Anonymous a fost condamnat la 63 de luni de închisoare.

Procesul lui Barrett Brown, în vîrstă de 33 de ani, arestat în 2012, a mobilizat apărători ai libertăţii presei.

Iniţial, ziaristul a fost acuzat de colaborare cu hackeri, dar, pe baza unei înţelegeri judiciare, în final a pledat vinovat pentru delicte mai mici.

"Statele Unite al Nedreptăţii: Barrett Brown, condamnat la 63 de luni de închisoare", a transmis prin Twitter, după anunţarea sentinţei la Dallas, grupul de susţinere a jurnalistului -Free Barrett Brown (Eliberaţi-l pe Barrett Brown).

În plus, Brown trebuie să restituie 890.000 de dolari.

Jurnalistul, care a colaborat cu Vanity Fair şi Huffington Post, se transformase într-un susţinător al grupului de hackeri Anonymous, fiind acuzat că a postat linkuri conţinînd informaţii sustrase de la Institutul Stratfor Global Intelligence.

"O veste bună", a ironizat Brown sentinţa. "Justiţia americană consideră că am făcut investigaţii jurnalistice atît de bune în domeniul infracţionalităţii cibernetice încît mă trimit să anchetez şi domeniul penitenciarelor", a adăugat jurnalistul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?