X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Studenții de la USM vor dispune de cămine de tip hotel

23 ian. 2015,, 15:30   Societate
12335 1
Foto: otels.ru
Campusul „Gheorghe Cașu” al Universității de Stat a Moldovei, unde sînt 6 cămine studențești, se află în reparație, iar o parte dintre acestea vor fi reconstruite completamente. Două dintre cămine vor fi de tip hotel.

Potrivit prorectorului pentru problemele studențești al USM, Sadovei Nicolae, în maximum două luni vor fi încheiate lucrările de reconstrucție a căminelor nr. 16 A și lucrările de reparație a căminului nr. 10. Aceste cămine vor fi de tip hotel”. Aceasta înseamnă că aceste cămine vor avea planul unor „mici apartamente” unde se vor regăsi 2 camere, un grup sanitar și o bucătărie. Într-un astfel de apartament vor locui 4-5 studenți. Pe lîngă noul plan, aici se va întîlni și o bibliotecă personală a căminului.

„Taxa pe care o achită în prezent studenții, nici pe departe nu acoperă cheltuielile necesare, dar în aceste cămine de tip european taxele vor fi puțin mai mari. Înaintea implementării acestor proiecte s-a studiat piața și în urma acestor studii s-a stabilit și suma ce urmează să fie achitată de studenți. Aceasta este mult mai mică decît ceea ce întîlnim pe piață”, a concretizat prorectorul.

Nu toți studenții vor putea dispune de un loc în aceste cămine, ci se va face „o selecție pe criteriul performanța studiilor”, a subliniat Sadovei Nicolae.

Potrivit sursei citate, aceste reconstrucții au loc din surse universitare, în ceea ce ține de căminul 16 A, iar celelalte – din surse guvernamentale. În plus, la începutul toamnei anului curent vor fi reconstruite cel puțin încă 2-3 cămine.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?