X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

Watson: O coaliție PD-PLDM nu e soluția cea mai bună pentru Moldova

23 ian. 2015,, 13:00   Politică
4859 8

Foto: novinite.com

Președintele Alianței Liberalilor și Democraților pentru Partidul European, Graham Watson, consideră că formarea unei coaliții în formatul PD-PLDM nu este calea ce mai bună pentru un progres în Moldova. Declarația a fost făcută de politician la cîteva zile după runda de consultări cu partenerii europeni, desfășurată în incinta Aeroportului Internațional Chișinău.

Graham Watson a precizat că, deși reprezentanții popularilor, socialiștilor și liberalilor europeni au propus o formulă de guvernare în format trilateral, observă acum că lucrurile la Chișinău se desfășoară în alt mod. Acesta s-a referit îndeosebi la propunerea liderului PD, Marian Lupu, de a crea o coaliție fără liberali.

„Cred că nu este soluția cu care trebuie de mers mai departe, căci va duce la un guvern minoritar sau, dacă va avea majoritate, va fi o majoritate parlamentară cu partidul domnului Voronin sau cu cel al domnului Dodon. Nu este calea cea bună pentru progres în Moldova. Cele trei partide democratice ar trebui să fie capabile să cadă de acord asupra unei formule de guvernare. Regret acest lucru și sper ca liberal-democrații (PLDM) îi vor spune domnului Lupu că nu aceasta este calea de urmat, că au nevoie de o coaliție de trei partide pentru a avea o majoritate sigură”, a precizat Watson în cadrul unui interviu acordat pentru Europa Liberă, la Strasbourg.

De asemenea, politicianul european a precizat că sfatul pe care i l-a dat lui Mihai Ghimpu a fost similar celui de dat de populari lui Vlad Filat și de socialiștii europeni lui Marian Lupu. Liderul Alianței Liberalilor și Democraților europeni mai susține că divergențele dintre liderii PD și PL pot fi depășite, doar să existe voință.

„Toți avem divergențe. Dar în politică niciodată nu e bine să ai diferende ireconciliabile. Cei doi au putut lucra. Cred că sînt în stare să lucreze împreună. Trebuie doar să vrea. Poate că Lupu preferă să lucreze cu comuniștii. Cel mai important pentru Moldova este să rămînă pe calea reformelor și a integrării europene”, a adăugat Watson.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?