X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Evaluarea internațională pentru 25 de programe de master la drept

23 ian. 2015,, 14:15   Societate
3007 0
Foto: noi.md
Ministerul Educației a început procesul de evaluare internațională a calității pentru 25 de programe de master, de la 12 universități din Republica Moldova. Evaluarea va fi efectuată de Agenția Estoniană de Asigurare a Calității în Învățămîntul Superior (EKKA).

Potrivit ministrului Educației, Maia Sandu, este necesară o evaluare obiectivă și coerentă a instituțiilor de învățămînt superior din Republica Moldova și a programelor acestora în contextul unei competiții globale aspre.

„Pentru a putea face față provocărilor majore actuale, trebuie să racordăm învățămîntul superior la standardele europene de excelență și să creăm propria expertiză locală în domeniul evaluării adecvate și credibile”, a subliniat Maia Sandu în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții EKKA.

Procesul de evaluare a programelor de drept din țara noastră va dura un an, pînă în decembrie 2015, și se va finaliza cu acreditarea sau neacreditarea programelor de master la drept, precum și cu redactarea unor propuneri de îmbunătățire a celor care vor fi acreditate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?