X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

BCE anunță măsuri de relaxare cantitativă (QE) în valoare de 60 de miliarde de euro pe lună

22 ian. 2015,, 16:50   Externe
3511 0

Foto: newschannel.ro

Președintele Băncii Central Europene, Mario Draghi, a anunțat joi măsuri de relaxare cantitativă (QE) de pînă la 60 de miliarde de euro pe lună, din martie 2015 pînă în septembrie 2016, pentru a revigora economia zonei euro, transmite Reuters.

'Conform programului extins al BCE, achizițiile lunare combinate de obligațiuni suverane ale statelor din zona euro și bonduri corporatiste se vor ridica la 60 de miliarde de euro', a afirmat Mario Draghi.

Propunerea de a injecta bani în economia zonei euro reflectă determinarea președintelui BCE, Mario Draghi, de a extinde bilanțul instituției pentru a preveni deflația și a stimula redresarea zonei euro.
Majoritatea analiștilor se aștepta ca BCE să nu modifice costul creditului în zona euro, după ce rata anuală a inflației în eurozonă a continuat să scadă în luna decembrie 2014, ajungînd la minus 0,2%, mult sub ținta de 2% avută în vedere de BCE.

Aceasta este prima scădere a inflației în teritoriul negativ înregistrată de zona euro după luna octombrie 2009. Dacă această tendință se va prelungi, zona euro va intra într-o perioadă de deflație.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?