Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Americanii consideră disensiunile interetnice una dintre cele mai principale probleme

22 ian. 2015,, 12:30   Externe
3225 3

Foto: tv7.md

Circa 70 la sută din cetățenii americani consideră disensiunile interrasiale și interetnice una dintre cele mai strîngente probleme ale societății. Acest fapt îl denotă rezultatele unui sondaj, realizat de agenția ICM Research pentru AII ”Rusia Astăzi” (Россия Сегодня).

Solicitați să răspundă la întrebarea dacă sînt de acord sau nu cu faptul că disensiunile interrasiale și interetnice constituie una dintre cele mai strîngente probleme ale societății americane în ziua de astăzi, 67 la sută din respondenți au răspuns „sînt absolut de acord” sau „probabil că sînt de acord”. Răspuns negativ au dat 21 la sută din cei chestionați.

Sondajul a fost realizat de agenția ICM Research, la solicitarea AII „Rusia Astăzi” (Россия сегодня) în SUA, în perioada 5-17 decembrie a anului trecut, pe un eșantion de peste o mie de persoane, după gen, vîrstă și geografie.

În noiembrie și decembrie în SUA au avut loc proteste în masă împotriva violeței neîntemeiate a polițiștilor. Tulburările în societatea americană au fost provocate în special, de decesul afro-americanilor Eric Garner, sugrumat în timpul reținerii la New-York, și al lui Michael Brown, împușcat de un polițist în statul Missouri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?