X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

La Chișinău va fi marcată cea de-a 155-a aniversare a nașterii lui Anton Cehov

22 ian. 2015,, 09:30   Societate
3191 0
Foto: newsmoldova.md
Pe 29 ianuarie, La Chișinău, în incinta Centrului Rus de Știință și Cultură (CRȘC) va fi marcată ce-a dea 155-a aniversare a nașterii renumitului scriitor rus Anton Cehov, transmite agenția Novosti-Moldova.

Participanții la serată vor viziona filmul artistic «ИВАНОВЪ», în regia Vadim Dubrovițki. Conducătorul proiectelor de educație și învățămînt al CRȘC, precum și organizatorul evenimentului, celebrul filolog-rusist Victor Costețchi a menționat că în peliculă s-au produs renumiții actori ai cinematografiei rusești.

„Este ultimul film turnat în baza operelor lui Cehov. El este dedicat celei de-a 150-a aniversări a nașterii scriitorului. În el s-au produs Alexei Serebriakov, Eduard Matveevici, Bogdan Stupka, Valeri Zolotuhin, Ilia Iliin. Această lucrare a fost recunoscută drept una dintre cele mai bune producții ale operelor lui Cehov. Am decis să ne oprim la această lucrare, deoarece ea reflectă frămîntările contemporane și viziunea dramaturgiei lui Cehov. În afară de aceasta, regizorul filmului este un om cu o gîndire originală pe plan artistic”, a spus Costețchi.

El a adăugat că obiectivul acestui eveniment este nu numai sărbătorirea aniversării nașterii scriitorului, ci și realizarea intenției guvernului rus de a declara anul 2015 drept un an al literaturii. De aceea, pe parcursul întregului an, la CRȘC va avea loc difuzarea peliculelor filmate în baza operelor scriitorilor ruși.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?