Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

PSRM avertizează: Deciziile Parlamentului ar putea fi atacate la Curtea Constituțională (VIDEO)

21 ian. 2015,, 15:43   Politică
4993 4

Foto: noi.md

Ședința extraordinară a Parlamentului a început cu stîngul, după ce socialiștii au declarat că cererea de convocare a întrunirii de astăzi nu corespunde legii. Deputații PSRM au avertizat că există riscul ca deciziile adoptate astăzi să fie contestate la Curtea Constituțională, din cauza nerespectării prevederilor legale, notează NOI.md.

„Ședința de astăzi este o prelungire a ședinței de constituire, care nu a fost consumată. Cererea de întrunire nu corespunde cerințelor legii, această cerere trebuie adresată Biroului permanent, care de fapt nu există. Trebuie să medităm ce fel de ședință avem, pentru că riscăm ca toate hotărîrile Parlamentului mai apoi să fie declarate nule”, a precizat socialistul Vladimir Țurcan.

La rîndul său, deputatul Valeriu Streleț a menționat că sesiunea ordinară a Parlamentului s-a încheiat pe 31 decembrie 2014, iar astăzi are loc o sesiune extraordinară, care are specificul său.

„Această ședință are specificul său prin faptul că ordinea de zi propusă de 41 de deputați nu se mai discută. Cine are alte propuneri nu are decît să convoace o altă ședință ordinară, începînd cu 1 februarie, cînd începe sesiunea ordinară”, a declarat Streleț.

Și liderul liberal-democraților, Vlad Filat, a avut o replică la acest subiect. „Înțeleg că nu ordinea de zi îi interesează pe colegii din PSRM, dar declarațiile la microfon. Pentru a clarifica toate problemele, trebuie să avem instituții funcționale”, a spus Filat.

Argumentele deputaților PLDM nu i-au convins însă pe socialiști, care au ținut să precizeze ce se va întîmpla, dacă ordinea de zi a ședinței de astăzi va fi aprobată și aleasă conducerea legislativului.

„Este important ca activitatea Parlamentului să înceapă în cadrul legal, pentru ca orice decizie să nu fie atacată la Curtea Constituțională. Noi ne rezervăm dreptul de a merge la Curtea Constituțională, pentru că o astfel de situație nu am avut în Moldova, cînd la ședința de constituire nu au fost alese organele de conducere”, a menționat Igor Dodon.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?