X 
Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Cine sînt oficialii europeni invitați la consultări de PD, PL și PLDM

21 ian. 2015,, 12:32   Politică
4300 3

Фото: bbc.co.uk

Trei reprezentanți ai partidelor europene au venit ieri la Chișinău, pentru a asista la procesul de negocieri, la invitația Partidului Democrat, Partidului Liberal Democrat și Partidului Liberal. Cei trei oficiali, care dețin funcții importante în Parlamentul European, au purtat discuții cu politicienii moldoveni chiar în incinta Aeroportului Internațional Chișinău, informează NOI.md.

Astfel, la invitația PLDM a venit preşedintele Comisiei pentru politică externă a Parlamentului European, Elmar Brok, politician german. În Parlamentul European, Brok reprezintă grupul Partidului Popular European, care deține cele mai multe mandate în legislativul european.

La solicitarea Partidului Democrat, la negocierile de la Chișinău a participat politicianul german, vicepreședintele Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor și Democraţilor din Parlamentul European, Knut Fleckenstein. Grupul socialiștilor este al doilea ca pondere și număr de mandate din Parlamentul European.

De cealaltă parte, liberalii au fost reprezentanți la consultări de europarlamentarul britanic Graham Watson, preşedinte al Alianţei Partidelor Liberale şi Democrate pentru Europa (ALDE), care au o influență ceva mai mică la nivel european.

Solicitat de NOI.md să comenteze intervenția de ieri a funcționarilor europeni, expertul IDIS „Viitorul” Cornel Ciurea a spus că această practică nu este una obișnuită. În opinia analistului, acest gest confirmă protectoratul instituit de UE în raport cu Republica Moldova.

„Acești politicienii reprezintă cele mai importate partide la nivel european, sînt politicieni extrem de cotați. Putem spune că europenii își doresc să influențeze mersul negocierilor. Este o practică ciudată că aceștia au fost convocați la Aeroport, într-un moment crucial pentru procesul de negocieri. Europenii își doresc o alianță PD-PL-PLDM pentru ca să fie una mai legitimă. Ei se tem că un guvern minoritar nu va face față reformelor”, a precizat Ciurea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?