Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4030

David Cameron şi Ahmed Davutoglu au avut o întrevedere pe tema luptei contra grupării Stat Islamic

21 ian. 2015,, 11:25   Externe
2391 1

Foto: gandul.info

Premierul britanic, David Cameron, s-a întîlnit, marţi, la Londra, cu omologul său turc, Ahmet Davutoglu, pentru a discuta pe tema luptei împotriva grupării Stat Islamic (SI), cu două zile înainte de reuniunea coaliţiei internaţionale contra SI în capitala britanică.

La finalul întrevederii, Guvernul britanic a anunţat că David Cameron şi Ahmed Davutoglu s-au angajat să colaboreze în vederea identificării unor potenţiali jihadişti.

"Sînt sigur că vom lucra împreună" cu Marea Britanie în lupta împotriva terorismului, a afirmat Davutoglu, promiţînd "o cooperare strategică" între cele două ţări "împotriva tuturor ameninţărilor la adresa păcii".

La rîndul său, Cameron a dat asigurări că "bătălia" împotriva "terorismului extremist" reprezentat de SI se numără printre priorităţi, la fel ca "necesitatea unei tranziţii în Siria".

Turcia a fost acuzată în repetate rînduri că a susţinut grupări rebele radicale, inclusiv SI, pentru a se opune regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad, bestia neagră a Ankarei.

Turcia s-a apărat de aceste acuzaţii şi a dat asigurări că şi-a consolidat măsurile de control la frontierele sale.

Întrevederea dintre Cameron şi Davutoglu a avut loc cu două zile înainte de o reuniune a 20 de miniştri de Externe ai unor ţări din cadrul coaliţiei internaţionale contra SI.

Discuţiile din cadrul reuniunii se vor concentra pe cinci subiecte, şi anume combatanţii străini, campania militară împotriva unor poziţii ale SI, sursele de finanţare ale grupării jihadiste, comunicaţiile sale strategice şi asistenţa umanitară, potrivit unui oficial britanic de rang înalt.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?