Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Usatîi ar vrea să rămînă ministru

21 ian. 2015,, 10:15   Societate
2949 2

Foto: noi.md

Și să continue reformele inițiate în domeniul sănătății.

„În acești patru ani am făcut cîțiva pași concreți spre perfecționarea finanțării, modernizarea serviciilor medicale pe plan tehnologic și informațional”, a relatat în cadrul unui interviu acordat portalului NOI.md ministrul în exercițiu al Sănătății, Andrei Usatîi.

„În prezent deja este ușor de continuat aceste reforme, deoarece dispunem de relații prestabilite cu miniștrii sănătății din țările europene. Eu sînt membrul Organizației Mondiale a Sănătății, printre 13 miniștri europeni. În aceste condiții deja nu mai este complicat să promovăm unele proiecte și să identificăm finanțarea pentru ele, granturile fiind destinate modernizării medicinii moldovenești”, a specificat ministrul.

„Chiar dacă se va adopta decizia de a numi în această funcție un candidat mai demn, eu cu plăcere îi voi transmite experiența mea și toate proiectele inițiate, pentru ca el să le continue. Eu optez pentru ca la substituirea Guvernului să se mențină continuitatea reformelor. În acest caz se va găsi o altă activitate demnă pentru mine. Deoarece am venit să muncesc la Ministerul Sănătății de la Spitalul Clinic Republican (din anul 2010 Usatîi a exercitat funcția de director general al SCR – n.a.), pot și să mă întorc la el. Dar mi-aș dori totuși să mai muncesc încă cîțiva ani la Ministerul Sănătății”, a relatat Andrei Usatîi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?