Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

UE se va promova în școlile din Moldova

20 ian. 2015,, 15:15   Societate
3600 0
Foto: ritmeurazia.org
Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții Consiliului Național al Tineretului din Republica Moldova au prezentat proiectul „Promovarea Uniunii Europene în școlile din Republica Moldova”.

„Scopul acestui proiect este informarea copiilor și tinerilor despre instituțiile, valorile, misiunea și programele de mobilitate academică ale Uniunii Europene”, a declarat organizatoarea proiectului, Galina Petcu.

Proiectul se va desfășura în cîteva etape. În prima etapă va fi elaborat un ghid pentru pedagogi și lucrători cu tineretul. Ghidul va cuprinde trei capitole. Timp de trei săptămîni vor fi organizate 15 activități socio-educative pentru tinerii din școli și centrele de tineret. „Printre aceste activități se numără traininguri, mese rotunde, dezbateri, expoziții, cît și crearea unor euro-cluburi în cadrul instituțiilor de învățămînt”, a completat Galina Petcu.

Fiecare săptămînă va avea un generic. Astfel, prima săptămînă va purta genericul „Valorile europene”, cea de-a două săptămînă – „O călătorie în UE”, iar cea de-a treia – „Europa cetățenilor”.

Din fiecare raion din țară va fi selectat cîte un reprezentant pentru a fi instruiți în cadrul unui training petrecut săptămîna aceasta. În luna martie, aproximativ în toate școlile țării urmează să fie desfășurate un șir de activități socio-educative și de divertisment ce țin de promovarea UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?