Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Timofti a purtat o convorbire telefonică cu Iohannis

20 ian. 2015,, 10:26   Politică
2607 0

Foto: noi.md

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a purtat ieri, 19 ianuarie, o convorbire telefonică cu președintele României, Klaus Iohannis.

Dialogul, inițiat de președintele Nicolae Timofti, s-a axat pe analiza evoluțiilor politice postelectorale din Republica Moldova.

Șeful statului l-a informat pe omologul său român despre desfășurarea negocierilor privind formarea unei majorități parlamentare. Nicolae Timofti s-a declarat convins că liderii partidelor parlamentare vor respecta termenii legali pentru constituirea unei coaliții de guvernămînt, care să asigure continuitatea parcursului european al Republicii Moldova.

Președintele Klaus Iohannis și-a exprimat speranța că Parlamentul de la Chișinău va vota în cel mai scurt timp un guvern reprezentativ cu o agendă europeană fermă.

Domnul Klaus Iohannis a declarat că Republica Moldova poate conta pe susținerea României în vederea realizării obiectivului său strategic de aderare la Uniunea Europeană.

Cei doi șefi de stat au convenit că în prezent nu sînt întrunite condițiile necesare pentru o vizită de stat a președintelui României la Chișinău, care urma să aibă loc în perioada 22-23 ianuarie a.c.

Nicolae Timofti și Klaus Iohannis au stabilit ca vizita să fie reprogramată pentru o dată ulterioară, după alegerea organelor de conducere ale Parlamentului și învestirea noului guvern al Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?